Equine Trauma & Behavior Specialist

Drie-jarige, erkende beroepsopleiding in ontwikkeling voor eigenaars, trainers, coaches en behandelaars. 

 

 

Een unieke, nieuwe Beroepsopleiding

Coming 2026

 

Individualiteit

De enige erkende beroepsopleiding waar niet de mens, maar het paard centraal staat!

Geen dwangmethoden of zware tools, maar meer en betere communicatiemiddelen.

Multifunctioneel

De enige erkende beroepsopleiding waar je geen vaste methode leert, maar je vanuit individueel talent, aanleg en persoonlijke ontwikkelpunten altijd en overal kunt werken met verschillende soorten paarden.

Ervaring

De enige erkende beroepsopleiding
met
een internationale stage!

“Follow the Horse”

Wat begon als een switch in mindset en het werken met paarden voor Zoë, is inmiddels de slogan van House of Horsemanship. Hoe je een paard volgt, met behoud van communicatie, kwaliteit en respect, leer je in deze geheel nieuwe opleiding in ontwikkeling!

Werken met paarden omvat niet werken aan gedrag, zoals nog veelal wordt gedacht, maar werken aan de onderliggende emotie en het in balans brengen hiervan: De oorzaak van alle problematiek en afwijkingen. Het gedrag (het gewenste resultaat) vormt zich uiteindelijk als vanzelf; de meest authentieke vorm van Horsemanship.

Na het behalen van jouw certificaat mag je jezelf “Gedragsdeskundige/ Gedragsspecialist en
Traumadeskundige/ Traumaspecialist” noemen.

Online Leeromgeving

Alvast een kijkje nemen in de werkstijl van Zoë? Bezoek haar Online Leeromgeving en kijk en leer mee! 

Inhoud & Opbouw

Leerjaar 1

Tijdens het eerste leerjaar staat Communicatie centraal; het versterken van jouw eigen communicatieve vaardigheden en het kunnen oplossen van Communicatieproblemen/ruis tussen paard en mens.

Dit omvat lessen zoals Zelf-Ontwikkeling, Communicatie Mens, Communicatie Paard/Mens, Biologie, Psychologie en Basis Horsemanship.

Leerjaar 2

Tijdens leerjaar 2 ga je aan de slag met daadwerkelijke Gedragsproblematiek en het oplossen hiervan. Je werkt zowel in teamverband als zelfstandig aan casussen en levert naast fysiek, ook online huiswerk en opdrachten in.

Daarnaast loop je mee met docenten en specialisten uit het vak.

Leerjaar 3

Leerjaar 3 staat in het teken van Trauma en het oplossen hiervan. Je werkt met nog zwaardere problematiek en gaat de diepte in met verschillende paarden, opnieuw zowel zelfstandig als in teamverband. Je leert over Neuroplasticiteit, het opzetten van een rehabilitatie-plan, het oplossen van Emotioneel/Mentale en Fysieke trauma’s en meer.

Je sluit het jaar af met een stukje Personal Branding; hoe zet jij jezelf op de markt?

Let op!

In het derde leerjaar is een buitenlandse stage verplicht, hiervoor reizen we als groep af naar Amerika (Californië) waar we anderhalve maand bij Love This Horse Rescue zullen verblijven. Houd hier rekening mee als je bijvoorbeeld vliegangst hebt!

Veel van de lesstof bevat Engelse termen (denk aan het woord “Horsemanship”), enige basiskennis van de gesproken en geschreven Engelse taal is daarom vereist.

Voor deelname aan deze opleiding is auditie doen verplicht; Na de online audities volgen de fysieke audities, bij goedkeuring van jouw online auditie word je hiervoor persoonlijk uitgenodigd.

Achter de schermen

De statische beroepsopleiding wordt ontwikkeld
door Zoë van Mourik;

  • CEO House of Horsemanship
  • IET® Master Instructor
  • Shamanic Therapist
  • International Equine Trauma & Behavior Specialist

Specialist Team

De statische opleiding wordt verzorgd door Zoë van Mourik. Onze aangesloten Specialisten zullen binnen de opleiding praktijk- en theorielessen verzorgen en voegen hun eigen inzichten en kennis toe aan het lesmateriaal. Zo ontvang je de juiste informatie van de juiste deskundigen, met persoonlijke ervaringen en altijd up-to-date.

Coming Soon!

Coming Soon!

ESDR Therapeut

Coming Soon!

Coming Soon!

Gedragsdeskundige

Coming Soon!

Coming Soon!

Coming Soon!

Pricing

Onderstaand bedrag is een schatting van wat de opleiding per persoon, per opleidingsjaar zal kosten.

Reach Us

Vragen over de ontwikkelingen van deze Opleiding? Neem Contact op!

Bielemansdijk, Zelhem
Gelderland, 7021 HV

+31 06 1060 8978

Leave A Message

%d bloggers like this: