Verbind je van hart tot hart met het paard en voel de eenheid die er ontstaat”

Integrated Energy Therapy ® & Equine Trauma

Deze training is speciaal voor diegenen die gelijk aan de slag willen gaan met het energetisch ondersteunen van paarden op fysiek en emotioneel gebied. De eerste trainingsdag staat in het teken van het leren van de basistechnieken op de mens; dit niveau heb je nodig om vervolgens de IET® voor Dieren (Dag 2) te kunnen doen. Meer informatie hierover en het Tussenliggend en Gevorderd Niveau lees je hier.

Bij de tweede trainingsdag ligt de focus op het energetisch behandelen van paarden. In het studieboek dat je ontvangt wordt ook uitgelegd hoe je de geleerde technieken op katten en honden kunt toepassen. Hoe leuk is dat? 
Naast het energetisch behandelen van paarden volgens de IET® Methode leer je op Dag 2 ook hoe cellulaire geheugengebieden en fysieke kwalen gelinkt (kunnen) zijn aan typerende gedragsproblemen; Een geheel nieuwe behandelmethode die door Zoë zelf in Amerika is ontstaan en opgezet en niet alleen gedragsproblemen sneller kan helpen pinpointen én verhelpen maar het ook gemakkelijker maakt om een behandelplan op te stellen, naar aanleiding van gebieden die de meeste ondersteuning nodig hebben. Zo begint Zoë zelf bijvoorbeeld altijd bij het voorhoofd als er sprake is van defensief of zelfs aanvallend gedrag, weet jij (al) waarom en hoe deze plek met deze gedragingen in verbinding staat? 

 

Tijdens dit weekend werk je eerst aan jezelf en verbinden we ons met de energie van de negen Engelen van de violette straal. Dag 2 staat in het teken van het energetisch afstemmen op het paard. Je ontvangt tijdens deze twee dagen bewustwording en inzichten, die op dat moment belangrijk zijn voor jou binnen jouw huidige proces van ontwikkeling en groei. We laten blokkades in de energiestroom los op fysiek en emotioneel gebied bij jezelf en bij het paard en brengen hier positieve helende energie voor terug.

 

 

Deze dagen staan in het teken van:

Thuiskomen bij jezelf

Werken met intenties

Verbinden met de helende energie van de negen engelen van de violette straal van de IET

Verbinden met elkaar

Verbinden met het paard

Innerlijke transformatie

Loslaten wat niet langer dient bij jezelf en bij het paard; blokkades leren pinpointen en oplossen

 

 

“De Spirit van Paarden”

 

Als paarden in hun natuurlijke omgeving zijn, waar ze emotionele en fysieke vrijheid ervaren, ruimte hebben om te grazen en te schuilen als dat nodig is en zich kunnen verbinden met andere paarden, zijn ze in hun natuurlijke staat van zijn. De energie die ze dan uitstralen is puur, kalm, vredig en liefdevol. Paarden kunnen niet anders dan in het ‘NU’ leven. Ze zijn vrij van oordelen, hebben geen beperkende overtuigingen of negatieve gedachten. Paarden zijn puur van hart en spiegelen datgene naar je terug wat jij op dat moment uitzend. Ze kunnen niet anders. Hierdoor kunnen ze de mens uitstekend begeleiden om steeds meer los te laten wat niet langer dient en op deze manier steeds meer het licht dat van nature in ons zit groter te maken en uiteindelijk te gaan stralen.

De tijd is dan ook aangebroken om paarden niet meer als ‘gebruiksvoorwerp’ te zien, maar als partners. Hoe mooi is het om je energetisch af te stemmen op je paard en vanuit daar te voelen en te ervaren wat je paard op dat moment nodig heeft. Dat je niet jouw wil gaat opleggen aan het paard, maar dat je eerst de verbinding zoekt en vanuit daar gaat samenwerken.

Trainingsdagen

GRO Punten

SBU

Studie-uren

Emotionele Blokkades bij Paarden

We weten steeds beter hoe we paarden fysiek kunnen ondersteunen. Als het gaat om voeding, huisvesting of sociale interactie voor onze zogenaamde ‘Happy Athlete’ zijn we goed op weg. Maar wat weten we eigenlijk over hun emoties, gedrag en onze invloed daarop?

 

Door traumatische ervaringen, negatieve emoties geprojecteerd op het paard door de mens en het niet nakomen van de basis/levensbehoeften van het paard, kan het paard negatieve ervaringen niet goed laten afvloeien. Hierdoor ontstaat er een blokkade in de energiestroom die emotionele en fysieke klachten kunnen veroorzaken. Wist je bijvoorbeeld dat emotionele problemen kunnen leiden tot gedragsproblemen of zelfs fysieke klachten zoals maagzweren? Quick fixes (door niet de oorzaak van het probleem aan te pakken, maar ons te richten op symptoombestrijding) leiden uiteindelijk tot nog meer of serieuzere problemen.

 

Integrated Energy Therapy® werkt niet alleen diep in op de juiste integratiepunten (en dus emoties) van elk paard, het laat je dankzij het voorwerk uit de praktijk van Zoë ook zien welk gedrag hieraan gelinkt is. Het is vervolgens aan ons om dit (ongewenste) gedrag te linken aan de juiste negatieve invloedsfactor. Dit kan variëren van te veel prikkels in de directe leefomgeving (wat REM-slaap kan verminderen) of misbruik van tools zoals hulpteugels en zwepen.

 

Zo leren we – behalve deze blokkades wegnemen en positieve energie integreren – beter observeren wat elk paard als individu nodig heeft op dat moment en wat wij daar zelf aan kunnen bijdragen.

IET voor Paarden®

Integrated Energy Therapy® voor paarden is een niet-invasieve manier om blokkades uit het energetische/fysieke en emotionele lichaam los te laten, zodat de energie weer vrij kan stromen. IET® ondersteunt het zelf-helend vermogen van het paard en biedt (preventieve) ondersteuning bij o.a:

 

 • stress/trauma
 • Equine Anxiety
 • acceptatie van veranderingen
 • gedragsproblemen
 • lusteloosheid/somberheid
 • maagproblemen (klik hier voor een voorbeeld uit de praktijk van Zoë)
 • pain memories/pijn anticipatie
 • onrust in de kudde/groep
 • verdriet/rouw
 • spierspanning
 • fysieke prestaties

Tijdens een behandeling

De meeste paarden geven zich direct over aan de ontspanning en kunnen verschillende Stress Releases en/of Allostatische Ladingen laten zien zoals:

 • kauwen
 • likken
 • gapen
 • plassen
 • liggen
 • rollen

Maar ook heftige ontladingen kunnen deel uitmaken van het proces, zoals:

 • bijten/happen
 • bokken
 • slaan met de voorbenen
 • steigeren

 

Dit soort uitingen en ontladingen zijn niet verkeerd, maar essentieel om het paard zijn energetisch en dynamisch evenwicht (homeostase) terug te laten vinden. Na afloop van de behandeling is het belangrijk om te kijken naar eventuele gedragsveranderingen en hoe je het beste kunt omgaan met de Stress Responses èn Releases van het paard. Sommige paarden gaan direct een paar uur slapen (te weinig REM-slaap kan ook zorgen voor energetische blokkades of prikkels) of rennen springend en bokkend door de wei. Het is belangrijk dit gedrag te observeren en daarnaast te kijken naar eventuele invloedsfactoren die blokkades kunnen veroorzaken.

Voorbeelden van Releases tijdens een IET behandeling

Hoofdlijnen per lesdag

Dag 1 – Basis Niveau (Mens)

 • Afstemming op de IET® Basis violette energie straal die de eerste en tweede paar DNA strengen activeert.
 • Dit zorgt ervoor dat je blokkades in het cellulaire geheugen kunt activeren en integreren op fysiek en emotioneel gebied.
 • Een engelen hartlink maken met Aartsengel Ariël en een menselijke hartlink met elkaar.
 • Uitleg over het cellulaire geheugengebied.
 • Uitleg over de locatie van de IET® integratiepunten.
 • De 5 minuten bekrachtigingstechniek toepassen.
 • Een medecursist een behandeling geven met IET® voor fysieke en emotionele klachten.
 • Na het afronden van deze module ontvang je een volledig geïllustreerde trainingsgids en het officiële certificaat. Ook word je geregistreerd bij The Center of Being in New York als IET® Practitioner van het Basis Niveau.

 

Dag 2 – Basis Niveau (Paard)

 • Hoe paarden ons spiritueel ondersteunen.
 • Uitleg over de negen cellulaire geheugengebieden.
 • Uitleg over de locatie van de integratiepunten.
 • Voorbeelden van oorzaken waardoor een paard energetisch uit balans raakt.
 • Uitleg en Voorbeelden uit de praktijk van Zoë, Gedragsproblemen en Cellulaire Geheugengebieden.
 • Uitleg over de handposities en het activeren en integreren van alle cellulaire geheugengebieden bij het paard.
 • Energetisch afstemmen en verbinden met het paard.
 • Een Clinic volgen van Zoë, waarin ze een volledige behandeling laat zien en uitleg geeft.
 • Zelf een volledige behandeling op afstand geven via een foto

 

 

Na het afronden van deze module ontvang je 2x een volledig geïllustreerd studieboek en de aanvullende gids horende bij dag 2 en 2 officiële IET® certificaten.

Tijdens de lunchpauzes is het mogelijk om te wandelen en/of zwemmen!

 

 

Tijdsduur:                       2 Dagen
Certificaat:                      Ja, 2x + registratie als Practitioner bij The Center of Being
Bedrag:                            € 450,-
Locatie:                           House of Horsemanship, Zelhem Gelderland 

De Trainingsweekenden worden gegeven op onze locatie in Zelhem (Gelderland). Overnachten in de buurt is mogelijk, bekijk hieronder een aantal opties:

 

 

Trainingsweekenden 2024:

 

Zaterdag 6 en Zondag 7 Juli
– Nog 6 plaatsen vrij!

 

-In de loop van het jaar komen er nieuwe Trainingsweekenden bij-

 

Ik meld me aan!

 

Heb jij het gevoel dat deze tweedaagse training met jou resoneert en dat jij hierbij wilt zijn? Meld je dan alvast geheel vrijblijvend aan via onderstaand formulier!

Reviews

Testimonials & Featured students

“Ik had nog geen ervaring met energetisch werken maar was hier wel heel erg nieuwsgierig naar. Dit weekend was voor mij de perfecte manier om in deze wereld te duiken. Op dag 1 lag de focus vooral op onszelf en oefeningen doen met andere deelnemers uit de groep. Dag 2 was gericht op het werken met dieren en paarden in het bijzonder. Deze combinatie werkt perfect. Zoë en Hanny vullen elkaar vanuit hun eigen expertise ook heel mooi aan. Door het eerst zelf te voelen en ervaren is het een hele fijne overstap naar dieren. Ik ben dankbaar voor alle informatie die ik heb gekregen en tools om mee aan de slag te gaan. Het voelt voor mij als het begin van een hele nieuwe ervaring en ik ben heel benieuwd hoe ik dit in de toekomst verder ga ontwikkelen. Ik gun iedereen die hier interesse in heeft en er voor openstaat ook een deelname aan dit fantastische weekend! “

Liefs, Lisa

“Intens weekend met veel kwaliteit van zowel Hanny als Zoe, liefdevol en toegewijd. Grondigheid en zachtheid kenmerkte Hanny voor mij en Zoe blonk uit in geduld en acceptatie bij de paarden. Voel me enorm vervuld, dank jullie wel, allebei. Top.”

Manette Zeelenberg
INSPIRATIEKABINET

Sfeerimpressie:

Intuitive, Integrated Energy Therapy session in freedom,
with rescue horse Lucky

Of bekijk en beluister onderstaande video, waarin ik werk met Major en uitleg geef (Engels);

Vragen? Neem contact op!

%d bloggers like this: