Ontspannen
op buitenrit


Ermeloose Heide

 

 

Iets voor jou?

Altijd al ontspannen willen rijden in het bos, of op de hei?
Maar vind je het zelf spannend, of heeft je paard nog veel stress?

Wij organiseren buitenrit onder begeleiding van ESDR Therapy!
Je paard leert omgaan met de omgeving en bijbehorende spanning, terwijl jij  tegelijkertijd leert om je paard daarbij te begeleiden.

1 op 1

Begeleiding

2

Uur durende workshop

Eerstvolgende workshop:

Op aanvraag: neem contact op via onderstaand formulier!

Inhoud

 

• 1 op 1 begeleiding van 2 uur
• ESDR Therapy voor jouw paard
• Een mooie en rustige omgeving
• Stalling (indien mogelijk een weiland)
• Hapje en drankje

• Deelname bedraagt € 175,-

 

 

“De hartslag van jouw paard wijst mij de weg”

Ruchama Hofman, ESDR en Gedragstherapeut

Host:

Ruchama Hofman

Mijn werk is een combinatie van het fysiek ondersteunen van het paard, het begrijpen van zijn gedrag en motieven en hoe we paard en eigenaar kunnen ondersteunen voor een diepere connectie.

Ik merkte dat veel paarden psychologisch onder veel stress lijden, doordat de connectie tussen paard en ruiter niet compleet begrepen werd. Ik geloof zeer sterk dat wij het paard alleen kunnen helpen als ook de eigenaar zelf hier 100% in meegaat. Soms heeft het paard een fysiek probleem, een trauma, spanning of angst. Maar soms reageert het paard ook als een spiegel op zijn eigenaar.

Daarom richt ik mij voornamelijk op het zijn van een brug in de verbinding en communicatie tussen mens en paard.

Resources

About ESDR Therapy

=

Publicatie Bit Magazine

EMDR is vooral bekend als therapie voor mensen die een trauma willen verwerken. De zussen Nynke en Maike van der Horn van Stal De Flint vertaalden deze inmiddels volledig ingeburgerde therapie samen met teamgenoten Leonie Kalis (dierenarts) en Megin Kuijkhoven (rijinstructeur) door naar paarden. Na een jaar experimenteren constateren ze dat de therapie ook bij viervoeters aanslaat.

Lees interview

=

Les en Training

“ESDR gaat altijd in combinatie met  Gedragstherapie. Het gaat namelijk niet om alleen het tuig; er zitten ook andere factoren omheen.

Bij gedragstherapie kijk ik naar de emoties van het paard, ik help het paard met de emoties omgaan zodat het “ongewenste” gedrag wegblijft.”

Bekijk aanbod

=

ESDR bij Stal de Flint

Zodra u contact met ons opneemt, zullen we eerst gaan bespreken of onze therapie een oplossing kan zijn voor het gedrag van uw paard. Het belangrijkste is dat er een angst of spanning als onderliggende oorzaak van het probleemgedrag aanwezig is. Vanuit een uitgebreide anamnese zullen we een inschatting maken of wij kunnen helpen bij uw paard.

Bezoek website

Join

Ik geef me op!

Vul onderstaand formulier in, dan neemt Ruchama contact met je op!

%d bloggers like this: