Shamanism & Shamanic Journeying

“An Ancient Healing Tradition”

Wat is Shamanisme?

“Shamanism or samanism is a religious practice that involves a practitioner (shaman or saman) interacting with the spirit world through altered states of consciousness, such as trance. The goal of this is usually to direct spirits or spiritual energies into the physical world for the purpose of healing, divination, or to aid human beings in some other way.”

https://en.wikipedia.org/wiki/Shamanism

 

 

 

“Shamanism explores an area that contemporary Western science knows little about- the mind.”

Jonathon Miller Weisberger, Rainforest Medicine: Preserving Indigenous Science and Biodiversity in the Upper Amazon

 

Shamanisme is sinds 2015 onlosmakelijk verbonden met mijn leven, mijn werk en dagelijks bestaan. Het geeft mij een gevoel van verbinding en eenheid met Moeder Natuur, de mensen die mijn pad kruisen, dieren die ik mag helpen maar ook met mezelf. Een gevoel dat ik daarvoor lange tijd was kwijtgeraakt dankzij de sleur en prikkels van het moderne, snelle leven vol met bijvoorbeeld Neuro-Drugs als telefoons en Social Media, of slecht eten: Dagelijkse bezigheden die de natuurlijke chemische reacties tussen stoffen in ons lijf compleet verstoren en waardoor we Mentaal, Emotioneel maar ook Fysiek uit balans raken en zelfs ziek kunnen worden.

Tijdens het Shamanic Journeying Trainingsweekend gaan we behoorlijk de diepte in, met oefeningen als Retrievals en vormen van Zelfzorg (onderhoud) en Clearings/Blessings. Deze 1 Daagse cursus ‘Shamanism & Shamanic Journeying ” is speciaal ontwikkeld voor diegenen die op zoek zijn naar een laagdrempelige introductie aan Shamanisme en haar krachtige helingswijze. 

Zo beginnen we met een afstemming om weer te kunnen aarden en ons te verbinden met onszelf, voordat we stappen maken in het verbindings- en helingsproces van een ander. Er is ruimte voor het delen van ervaringen, verhalen maar ook vragen stellen is gewenst! We gaan gezamenlijk de natuur in, maken contact met de Elementen + hoe hiermee te werken en deze mag je direct inzetten bij het creëren van jouw persoonlijke Medicijnwiel, tussen/ met behulp van de paarden.

Tot slot ontvang je praktische Soul Retrieval oefeningen die je later nogmaals bij jezelf, of bij/voor anderen mag uitoefenen en sluiten we de dag af met een Group Blessing die je van mij ontvangt.

 

Deze cursusdag is zowel geschikt als Intro, als Bijscholing van Sjamanisme en Shamanic Journeying!

NIEUW 

Deze geheel nieuwe cursus gaat in 2025 van start!

Overzicht Training

 
Onderwerpen:

– Uitleg Moeder Aarde Meditatie
– Moeder Aarde (geleide) Meditatie
– Uitleg Sjamanisme en Shamanic Journeying
– Foraging & Nature Blessing Wandeling
– Smudging Workshop

Lunchpauze

– Werken met de Elementen
– Uitleg Adaptogenen
– Uitleg Medicijnwiel
– Werken Met Het Medicijnwiel *tussen de paarden
– Soul Retrieval Oefening bij jezelf
– Group Blessing / Afsluiting

 

Tijdsduur:                        1 Dag
Certificaat:                      Ja, certificaat van deelname
Bedrag:                            € 170,-
Locatie:                           House of Horsemanship, Zelhem Gelderland

 

Shamanisme

voor mens en dier

 

 

Aankomende Cursusdagen

De eerste Sjamanisme en Shamanic Journeying Intro Dagen worden in de Lente van 2025 gegeven, meld je alvast vrijblijvend aan door onderstaand formulier in te vullen.

 

Ik meld me aan!

7 + 1 =

Shamanism Intro

Host

Zoë van Mourik

Locatie

Gelderland

Duur

1 Dag

%d bloggers like this: