Aangesloten Specialisten

Zoë van Mourik


“Mijn naam is Zoë; Equine Trauma & Behavior Specialist en Oprichtster van House of Horsemanship. Van 2017 t/m 2020 woonde ik in Californië, waar ik op rescues en ranches werkte met wilde/feral en zwaar getraumatiseerde paarden. ‘Follow the Horse, not the Method’ is mijn trainingsprincipe en ook de tagline van House of Horsemanship. Daarnaast heeft mijn werk invloeden van NH stromingen (zoals Doma India) maar ook Metaphysica, ESP, Sjamanisme en Energetisch werk zoals IET® en EFT®. 

Weer in Nederland ben ik – in 2021 -begonnen met het uitschrijven van een erkende beroepsopleiding, naast het geven van trainingen en cursussen op het gebied van paardengedrag en persoonlijke/spirituele ontwikkeling. Bekijk mijn aanbod bij de ‘Cursussen en Trainingen’ pagina.

Waarom House of Horsemanship?
Om mijn beroepsopleiding voort te kunnen zetten zijn er in Nederland nog wat aanpassingen nodig. ‘It takes a village!’ Ondertussen zet ik mijn plannen in Amerika voort, zodat er internationale stages en werkvakanties gevolgd kunnen worden.


Lees onze Missie voor meer informatie en bekijk ook onze Social Media kanalen voor updates.
Kan/Wil jij iets voor House of Horsemanship betekenen? Neem contact op!

– Zoë van Mourik

Cassandra Ter Brugge


“Ik ben Cassandra, sinds mijn 7e was ik al niet meer weg te slaan bij paarden en de manege. Een van mijn eerste woordjes was dan ook “Paard”, in plaats van “Papa” of “Mama”.

Vanaf mijn 21e werkte ik met verschillende paarden en op verschillende stallen. Toen ik op mijn 27e mijn eerste paard tegenkwam ben ik me gaan verdiepen in Natural Horsemanship, om niet alleen beter aan zijn behoeften en welzijn te kunnen voldoen, maar ook aan dat van andere paarden en mensen. Op dit moment coach ik voornamelijk paarden, waarvan sommigen getraumatiseerd, en ruiters, waarvan de meesten jonger zijn dan 15 jaar. Ik geef les op basis van o.a. Natural Horsemanship en Centered Riding® en blijf ik mezelf ontwikkelen. Zo ben ik de afgelopen jaren bezig geweest met Aromatherapie en werk ik nu aan het opzetten van workshops en evenementen die ik t.z.t. wil organiseren.

Ik merkte een enorme verschuiving sinds ik mezelf meer aan het ontwikkelen en verdiepen ben, ook bij mijn (trainings)paarden en klanten; wat je uitzend, ontvang je. Balans (emotioneel en fysiek) vind ik ook belangrijk, iets waar Centered Riding mooi op aansluit. Ik inspireer en motiveer graag op een toegankelijke manier om mensen te helpen leren (beter) te observeren en tijd te (durven) steken aan de basis, die vaak nog ontbreekt maar ook zo belangrijk is.

Dit en meer hoop ik binnen House of Horsemanship te kunnen delen, om zo het belang van bewustwording, zelfontwikkeling en kennisoverdracht te vergroten en verwezenlijken.”

Meer weten/contact opnemen met Cassandra? Klik op onderstaande knop!

Keta Maria Teka 


“Ik ben Keta Maria en sinds 2009 actief in de wereld van arbeidsbemiddeling, waar ik professionals hielp met het realiseren van doelen en najagen van dromen. Al snel realiseerde ik me dat het in elke industrie belangrijk is om te weten wie je echt bent; om de juiste deuren te openen is het belangrijk dat je weet waar je voor staat en daar ook naar durft te handelen.

De rode draad van Career Cheetah is voor mij dan ook het vinden van iemand’s passie, waar je hart van in de fik vliegt! Hoe?

Waar het allemaal op neer komt is communicatie, naar zowel jezelf als de buitenwereld toe. Hier gebruik ik bijvoorbeeld graag DISC-trainingen voor. Na 1 sessie merk ik dat iemand zich al bewuster is van zijn/haar blinde vlekken en daardoor al beter kan communiceren en daarmee duurzame relaties aangaan. Personal Branding trajecten zijn ideaal om jouw drijfveren te ontdekken en passies te hervinden in je persoonlijke of bedrijfsleven.

Communicatie = Universeel en beperkt zich niet tot alleen mensen. We communiceren met dieren, energieën, het Universum/God. De kunst is om te leren communiceren naar jezelf en ook met anderen, zodat je grenzen leert aangeven, kunt groeien en de juiste relaties aangaat. Onmisbaar dus voor eigenlijk iedereen, maar ik denk heel waardevol in de wereld van Paarden(sport) waar miscommunicatie nog wel eens voor problemen zorgt, in en buiten het zadel.”

Interesse in een Personal Branding traject voor jou als ruiter of staleigenaar, hobbymatig of professioneel? Neem contact op met Keta Maria!

Ruchama Hofman

 

“Ik ben Ruchama en van jongs af aan bezig met paarden. Vanaf mijn 15e ben ik meer/bewuster gaan kijken naar gedragingen en trainingen van paarden. Ik ben er toen even tussenuit geweest maar op mijn 22e het weer volledig opgepakt, met behulp van mijn eigen paard die mij veel geleerd heeft. 

Dit inspireerde mij om voor mezelf te beginnen, met een achtergrond als fysiek behandelaar en rechtrichten ben ik nu overgestapt op wat ik echt wilde: het emotioneel welzijn van het paard.

  Daarnaast houd ik me ook bezig met gedrag; hoe werkt observeren hoe pas je je training aan? ESDR is hier een mooi onderdeel en voorbeeld van. Ik help eigenaren met dit proces waardoor het belang van persoonlijke ontwikkeling ook belicht wordt.

   Ik sluit met veel plezier aan bij House of Horsemanship, doordat het idee en de tagline ‘Follow the Horse, not the Method’ mij heel erg aanspreekt; geen dwang, maar samenwerken vanuit rust en verbinding.

   Geen quick fixes, maar het hele plaatje.”

     

    Contact opnemen met Ruchama? Klik op onderstaande knop!

      

     *Past de Visie van House of Horsemanship bij jou? Is het ook jouw missie om het welzijn van paard & mens te verbeteren en natuurgetrouw samen te werken?

     Je kunt je binnenkort aanmelden als Specialist! 

     %d bloggers like this: